DE LANG ONTHULT: DEZE VIER SPELERS GAAN HET GERAAMTE VAN AJAX VORMEN

Technisch manager Kelvin de Lang en directeur voetbal Marijn Beuker zijn komende zomer eindverantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie bij Ajax. Het tweetal weet dat er behoorlijk veel moet gebeuren om Ajax weer de glans van vroeger te geven en leggen dan ook niet teveel druk op komende zomer:

“Er is te veel werk te doen om nu al van de daken te schreeuwen dat we komend seizoen weer een kampioenswaardige ploeg hebben staan”, zegt De Lang in een dubbelinterview met De Telegraaf daags na het teleurstellende 2-2 gelijkspel tegen Excelsior. Dat vergt wellicht enige tijd. Ik vind dat we als Ajax zijnde elk seizoen voor de bovenste plaats moeten gaan. Als dat te vroeg komt voor komend jaar dan moeten we er in ieder geval voor zorgen dat we strijden om een plek in de Champions League.”

Lees ook:

Ajax oriënteert zich op komst van verdediger van buitencategorie

Volgens Beuker is het zaak om terug te gaan naar de basis en spelers te halen die passen bij de speelstijl van Ajax. “Ajax moet zo snel mogelijk weer herkenbaar voetbal laten zien dat bij de club past en de fans weer trots maakt. Die verdienen dat na hun onvoorwaardelijke steun dit seizoen. Het gevoel dat we om de prijzen meespelen, willen we heel rap weer terugkrijgen bij Ajax. Het mooie van voetbal is dat je elk jaar weer op nul kunt beginnen.”

Te beginnen bij de spelers die blijven. “We hebben best een aardig geraamte staan”, zegt Beuker.” Met Ramaj, Hato, Taylor en Brobbey heb je echt wel een aardig blok staan. We hebben met ze gezeten en willen dat ze blijven. Er moet stabiliteit in de groep komen en dan ga je niet opnieuw twaalf spelers halen.” De Lang vult Beuker aan: “Hato, Brobbey en Taylor zijn ook nog jongens uit de eigen opleiding. Wat ons betreft is een vertrek in principe onbespreekbaar.”

Toch is het niet uitgesloten dat er komende zomer afscheid zal worden genomen van meerdere spelers. “Het is trouwens niet zo dat alle twaalf aankopen van Sven Mislintat vertrekken”, zegt De Lang. “Die transferzomer is ook een ongelukkige samenloop van omstandigheden geweest, met veel spelers die heel laat in de transferwindow werden aangetrokken. Dan boterde het niet tussen Mislintat en trainer Maurice Steijn, wat ertoe leidde dat ze allebei vertrokken. Niet bepaald een ideale situatie voor een speler om in te komen. Dan ziet iedereen eruit alsof hij twintig procent minder is.”

2024-04-25T06:28:17Z dg43tfdfdgfd